Møt Elling Bøkestad (33) som er Kvalitetsleder i et av Norges mest fremtidsrettede oppdrettsannlegg.

Vi har intervjuet unge talenter som har lykkes i næringslivet

Møt Elling Bøkestad (33) med fagbrev og bachelorgrad i akvakultur.

Unknown

Elling M. Bøkestad Kvalitetsleder i SalmoNor AS. I SalmoNor har vi alltid hatt sterkt fokus på miljø og miljøvennlig drift da vi mener at et godt miljø for fisken også vil gi sunn og god mat, sikre arbeidsplasser og lønnsom drift. Selskapet har i dag 30 motiverte ansatte, som årlig produserer 10.000 tonn laks – tilsvarende 52,5 millioner måltid. Hovedkontoret ligger i Rørvik og daglig leder er Vibecke Bondø. Selskapet er i kontinuerlig vekst, har sterke resultater og en årlig omsetning på ca 500 mill.

Navn: Elling M. Bøkestad

Alder: 33

Arbeidssted: Salmonor AS

Tittel: Kvalitetsleder

Utdanning: Fagbrev og bachelorgrad i akvakultur fra Høyskolen i Bodø

Hvorfor valgte du utdanning innen havbruksnæringa?

Matproduksjon og primærnæringen har vært en naturlig del av oppveksten. Min far jobbet som bonde på slektsgården som jeg i dag bor på, og min morfar var fisker og en oppdrettspioner på helgelandskysten. Jeg hadde et enkelt valg som 15-åring da jeg valgte akvakultur på videregående, og jeg gikk direkte videre på høyskolen i Bodø.

Hva er suksessoppskriften din?

Jeg tror egentlig det er en blanding av flaks og guts. Da jeg startet å jobbe var ikke næringen like populær som i dag. Jeg ble driftsleder da jeg var 25 år, og hadde ansvar for å produsere 5 millioner smolt. Når man får slike muligheter, så må man ta dem.

Hva gjør en kvalitetsleder?

Som kvalitetsleder følger jeg opp internkontrollen til Salmonor, og at selskapet forholder seg til lover og regler.

Hvorfor valgte du Salmonor?

Kombinasjonen med at mine gutter får se meg hver dag, og en spennende jobb! Det spesielle med denne næringen er at vi er en veldig effektiv matprodusent. I pakt med naturen produserer hver ansatt i firmaet 3-400 tonn laks i året. Noe som tilsvarer 1 million måltid med laks pr ansatt.
Jeg treffer eierne av selskapet hver dag, så det er kort vei til beslutningstakerne. Samtidig som at jeg er involvert i produksjonen fra rogn til slaktefisk.

 

I pakt med naturen produserer hver ansatt i firmaet 3-400 tonn laks i året.

 

Salmonor er et selskap som bryr seg om miljøet, de ansatte og lokalsamfunnet som vi er en del av.

Hvilket råd vil du gi til unge som gjerne vil få til det du har klart?

Søk jobb eller utdanning innenfor havbruksnæringa! Kommer det en utfordring, så må du ta den.

Lykke til!