Møt Kristin Uhlving Larsen (26), Validation Specialist i PHARMAQ AS

Vi har intervjuet unge talenter som har lykkes i næringslivet.

De gir deg sine råd og tips på hvordan du skal komme i posisjon til drømmejobben

Kristin Uhlving Larsen, Validation Specialist i PHARMAQ AS

Kristin Uhlving Larsen i PHARMAQ

Fortell litt om utdanningen din?

Jeg var usikker på hva jeg ville drive med når jeg ble voksen. Rett etter videregående begynte jeg på en master i elektronikk. Det tok omtrent ett semester før jeg innså at dette var feil, men jeg fullførte likevel året. Jeg søkte og kom inn på studiet Industriell kjemi og bioteknologi på NTNU.

Valget på kjemi kom fra at det var det faget jeg hadde funnet mest interessant på skolen, og et fagområde jeg håpet og trodde skulle gi gode muligheter videre. Jeg tror det tok 1 uke fra jeg begynte til jeg skjønte at dette var riktig studie. Valgene videre falt på organisk kjemi. Arbeid med å skape noe på laboratoriet, arbeide praktisk, men også analysearbeidet og det teoretiske for- og etterarbeidet var noe jeg trivdes svært godt med.

Hvor jobber du i dag?

I dag jobber jeg hos PHARMAQ, som produserer fiskevaksiner, som validerings spesialist. At jeg skulle ende opp hos PHARMAQ på Overhalla var en blanding av tilfeldighet og flaks. Jeg oppdaget stillingsutlysningen ved en tilfeldighet, syntes stillingen og arbeidsplassen så veldig spennende ut. Selv om jeg ikke hadde de helt store forhåpningene, så tok jeg sjansen på å sende en søknad.

Om selskapet: PHARMAQ er verdens ledende selskap innen vaksiner og innovasjon rettet mot akvakulturnæringen og en del av Zoetis, verdens ledende selskap innen dyrehelse. Selskapet utvikler sikre og effektive legemidler til akvakulturnæringen med god miljøprofil gjennom målrettet forskning og dedikerte medarbeidere.

 

Jeg var nervøs og spent på hvordan jeg kom til å klare overgangen fra studier til arbeidslivet med en stilling litt over mitt erfaringsnivå.

Hvordan har overgangen fra studier til fast jobb vært?

Gleden ved å få sin første faste jobb kan vanskelig beskrives. Jeg var nervøs og spent på hvordan jeg kom til å klare overgangen fra studier til arbeidslivet med en stilling litt over mitt erfaringsnivå. Overgangen har vært markant, og forskjellen mellom skole og arbeidsliv føles noen ganger veldig stor. Men jeg får daglig bruk for det jeg har lært i løpet av mine seks år som student, og det grunnlaget det har gitt meg. Noen dager er det utregning av pH, strukturering av oppgaver, evne til samarbeid, men hver eneste dag brukes kunnskapen om å lære nye ting fort.

For er det noen jeg har gjort mye av på de månedene jeg har vært hos PHARMAQ, så er det å lære. Jeg har lært mye på kort tid, og føler jeg er blitt sett og tatt veldig godt imot. Jeg har fått tillit og ansvar med mange gode støttespillere rundt meg. Hverdagene er varierte og det dukker jevnlig opp nye oppgaver og utfordringer.

Jeg trives svært godt i PHARMAQ og er veldig glad for at jeg tok sjansen på å søke meg hit. Alle her er imøtekommende og de er flinke til å inkludere de nye både på arbeid og i det sosiale. Det siste har vært veldig viktig når man kommer flyttende til et helt nytt sted.

Vær engasjert, nysgjerrig og vis pågangsmot. Fokuser på den erfaringen du har og ikke den du mangler, for den virkelige læringen starter når du kommer ut i jobb.

Hvilke råd vil du gi nyutdannede?

Tørr å søke! Søk på jobber du syns virker spennende og hos arbeidsplasser hvor du tror du vil trives. Bruk det nettverket du har, snakk med mennesker og ha tro på deg selv. Vær engasjert, nysgjerrig og vis pågangsmot. Fokuser på den erfaringen du har og ikke den du mangler, for den virkelige læringen starter når du kommer ut i jobb. Og husk at ingen er 25 år med 20 års erfaring. Lykke til!